Tipi tent kopen

Tipi tent kopen.

Verkoop tipi afmetingen 3 tot 9 meter. Authentiek en extra verstevigd op kwetsbare punten. 

Om lang plezier van je tipi te hebben moet je het doeksoort afstemmen op de frequentie van gebruik. Hoe lang staat de tipi buiten en welke afmeting tipi heb je nodig? De dikte van het doek en samenstelling van het weefsel bepalen de sterkte en duurzaamheid van je tipi. Wij hebben een ruime keus in tipi doek. 100 % katoen, 50 % katoen met 50 % polyester, 100 % polyester en brandvertragend doek met certificaat. Tevens hebben we diverse diktes in bovenstaande weefsel samenstelling.  

Naast de aankoop van je tipi kun je een binnentent aanschaffen. Een binnentent in je tipi wordt een linning genoemd. De linning zorgt ervoor dat de tipi aan de onderkant wordt afgesloten en heeft een isolerende werking. Ook zorgt een linning voor een goede luchtstroom als je een kampvuur maakt in je tipi.     

De meest gangbare kleur van een tipi is ecru / natuurlijk wit. De kleur is ercu omdat wit een bleekproces met zich meebrengt wat het weefsel ten nadele aantast.

Wij bieden naast ercu diverse kleuren tipi doek. Neem daarover contact met ons op. 

Wij kunnen jouw tipi ook  beschilderen met authentieke symbolen, motieven en zonder probleem jouw eigen ontwerp.  

Tipi of wigwam kopen. Wat is het verschil?

De verschillen tussen een tipi en een wigwam 

Over de hele wereld hebben nomaden verschillende ontwerpen van tent structuren ontwikkeld. De American natives leefden in de meest bekende hut, de tipi, teepee of indianentent. De tipi was een kegel vormige tent en makkelijk te vervoeren naar plekken waar wild in overvloed leefde.

Een tipi tent is geen wigwam. De wigwam is een koepelvormig bouwwerk en is circa 2 à 3 meter hoog en bedoeld voor permanente bewoning.

Onderscheidend in expertise, materiaal gebruik en service

Waar we ons in onderscheiden?

Een tipi tent kopen is een bijzondere aanschaf!

Tipi’s worden in diverse kwaliteiten en prijzen aangeboden. Je kunt op Marktplaats bijvoorbeeld al voor weinig een tipi tent kopen.

Je doet er verstandig aan eerst te onderzoeken wat er zoal wordt aangeboden en voor welke prijs? Goedkoop is duurkoop en dat geldt zeker voor een tipi tent.  

Wij kunnen je een goed en eerlijk advies geven over welk doeksoort jij nodig hebt op basis van jouw gebruik. Zo heb je lang plezier van je tipi!

Onze tipi’s zijn extra verstevigd op kwetsbare punten en wij beschikken over de nieuwste doeksoorten.

Wij leveren complete tipi’s en inventaris om je tipi mee in te richten.

Na aankoop zullen wij de tipi voor je opbouwen en jou instructies geven hoe jij dit zelf kunt doen. 

Voor de aankoop van je tipi,  opbouwen, afbouwen, onderhoud en reparatie kun je bij ons terecht.

Wij geven 1 jaar garantie op onze tipi’s.

Tipi leasen.

Je kunt bij ons ook een tipi leasen. Neem voor leasen contact met ons op. 

Native American wisdom

Indian wisdom. Wijsheid van de indianen.

Volgens de Indian wisdom vertegenwoordigt de tipi vloer moeder aarde, die ons voedt. De bekleding rond de palen vader hemel, die ons beschermd. De tipi palen het pad tussen hemel en aarde, de verbinding tussen mens en het grote mysterie; Wakan Tanka of Great Spirit.